BLOG

Stres, birokratska nadloga ali priložnost

Letni ocenjevalni oz. razvojni razgovor je eno izmed najučinkovitejših orodij za vodenje in karierno rast, saj nudi priložnosti, da ocenimo delovne in vedenjske dosežke preteklega leta in se dogovorimo o ciljih za naslednje leto. Zaradi pomembnosti jih marsikdo lahko doživlja kot čustveno in izvedbeno zahteven dogodek … več.

»Joj, ta Miha. Večjega lenuha še nisem videl. Ne glede nato, kakšno delo mu dam, vedno se izmuzne z izgovorom. In potem ga vidim na cigareti,« se pritožuje vodja oddelka. In vendar ta isti Miha popoldan tri ure skupaj zagnano igra tenis. »Moja hči Manca je neorganizirana in nemarna. Povsod pušča oblačila, torbo, hrano, nepomito posodo. Ne vem, kaj naj še naredim, da jo spravim v red,« se pritožuje mama. In vendar ima ta ista Manca vedno napisano domačo nalogo in odlične ocene v šoli … več.

»Moj Mitja ni za matematiko. Komajda je zbral ocene za dvojko. Nima nobenega interesa za učenje. Ves čas visi pred računalnikom in igra video igrice. Ne vem, kaj naj naredim,« se mi je zadnjič pritožila mama najstnika …več.